Se lansează “Amazing Grace” – un documentar despre Aretha Franklin

Scris pe 6 noiembrie 2018

La 46 de ani de când un concert de gospel susținut de Aretha Franklin a fost filmat și urma să fie transformat într-un film, proiectul revine în actualitate. The Franklin estate și producătorul Alan Elliott au ajuns la o înțelegere pentru lansarea mereu-amânatului proiect “Amazing Grace”. Deși deocamdată nu a fost semnat un contract de distribuție, filmul va avea premiera săptămâna viitoare la DOC NYC Festival, după care va fi proiectat în Los Angeles și la New York, ca să fie eligibil pentru Oscar.

Pentru că, încet-încet, filmul a reușit să-i cucerească pe membrii cu drept de vot ai Academiei Americane, care au ținut să-l felicite pe Elliott. Producătorul spune că a fost sfătuit de agenți și publiciști să mai aștepte și să lanseze filmul anul viitor, ca să poată desfășura o campanie publicitară, în așa fel încât filmul să aibă mai multe șanse la un Oscar și nu numai pentru categoria cel mai bun documentar ci chiar pentru cel mai bun film, însă a ales să nu țină cont de aceste sfaturi

Filmul trebuia să aibă premiera în 2015, la festivalurile Telluride și Toronto, însă avocații familiei Franklin au obținut un ordin judecătoresc care a oprit proiecțiile. După eșecult de la Telluride, Elliott și echipa Franklin au căzut de acord să negocieze în așa fel încât artista să devină partener în producția filmului. Anterior, se negociase cu Lionsgate și Concord, negocieri sistate când starea de sănătate a legendarei cântărețe s-a deteriorat.


Current track

Title

Artist

Background