“Shazam!” depășește așteptările

Scris pe 8 aprilie 2019

Cuvântul magic în box office-ul acestui weekend a fost “Shazam!”, cel mai nou super-erou din universul DC Comics reușind să strângă, numai din cinematografele din Statele Unite, 53 de milioane de dolari la debut.

Impulsionat și de recenziile pozitive, “Shazam!” a depășit prognozele care dădeau sume între 40 și 45 de milioane de dolari. În avanpremieră, filmul reușise să încaseze încă 3 milioane de dolari, iar de pe piețele internaționale a reușit să strângă 102 milioane de dolari, ducând totalul încasărilor la 158,6 milioane de dolari.

Deși încasările “Shazam!” se situează undeva în partea de jos a clasamentului filmelor inspirate din benzi desenate, costurile de producție au fost semnificativ mai mici față de alte filme de gen care au beneficiat din plin de efecte speciale. Asta înseamnă că “Shazam!” nu trebuie să obțină cifre mari la box office, ca producțiile “Aquaman” sau “Wonder Woman”, de exemplu, ca să fie profitabil. Warner Bros. și New Line au cheltuit doar 98 de milioane de dolari pentru a produce “Shazam!”, dovedind că nu trebuie neapărat să faci gaură-n buget ca să produci un film cu super-eroi. Ca o comparație, producții anterioare, ca “Justice League” sau “Batman v Superman: Dawn of Justice”, au costat până la 300 de milioane și asta fără să luăm în calcul cheltuielile de marketing și distribuție.


Current track

Title

Artist

Background