Spielberg nu vrea filmele Netfilx la Oscaruri

Scris pe 4 martie 2019

Steven Spielberg, una dintre cele mai cunoscute voci care s-au opus ca filmele Netflix să primească tratament egat la Oscaruri ca filmele realizate pentru cinematografe, va vorbi pe marginea acestui subiect la viitoarea întrunire a Academiei Americane de Film.

“Steven consideră că ar trebui să existe o diferență între filmele pentru platformele de streaming și cele pentru cinematografe”, a spus un reprezentant Amblin. “Va fi foarte fericit dacă și alții se vor alătura campaniei lui atunci când subiectul va fi discutat.”

Legendarul regizor a vorbit de nenumărate ori în trecut despre opinia sa, că filmele Netflix ar trebui să fie eligibile doar pentru premiile Emmy, nu pentru Oscar.

“Odată ce a fost dedicat formatului de televiziune, vorbim despre un film de televiziune”, a spus Spielberg recent. “Și dacă e un film bun, cu siguranță merită un premiu Emmy, dar nu un Oscar. Nu cred că dacă sunt proiectate pentru mai puțin de o săptămână, aceste filme ar trebui să devină eligibile pentru Premiile Academiei.”

Disputa revine la scurt timp după ce „Roma” a obținut trei premii Oscar la recenta ceremonie.

Ca răspuns la planurile lui Spielberg, cei de la Netflix au declarat:

“Iubim cinema-ul. Și iată ce alte lucruri mai iubim:

-Acces pentru oamenii care nu-și pot permite sau care locuiesc în localități fără cinematograf
-Să-i lăsăm pe toți să se bucure de lansare în același timp
-Să oferim creatorilor de film modalități noi de a-și expune arta

Iar lucrurile acestea nu se exclud unele pe altele.”


Current track

Title

Artist

Background