Spotify solicitat să retragă din promovare artiștii-infractori

Scris pe 15 mai 2018

Un grup de activiste a solicitat platformei de streaming Spotify să-și extindă politica de a retrage din promovare artiști acuzați de infracțiuni grave.

Săptămâna trecută, serviciul de streaming a retras din playlist-urile promoționale piesele semnate de R.Kelly și XXXTentacion, după ce aceștia au fost acuzați de multiple infracțiuni de agresiune sexuală și violentă domestică.

Acum, grupul de activiști UltraViolet solicită eliminarea altor artiști acuzați de infracțiuni similare, pe listă figurând Chris Brown, Red Hot Chili Peppers, Nelly, Eminem, Don Henley de la The Eagles, Steven Tyler și Ted Nugent de la Aerosmith.

“De fiecare dată când o astfel de celebritate este apreciată, în ciuda acuzațiilor de abuz, se perpetuează în mod greșit tăcerea și li se arată victimelor agresiunilor sexuale și violenței domestice că nu există consecințe pentru agresori. Iar asta are un efect cultural dincolo de orice artist luat individual”, se arată într-o scrisoare a organizației.

Anul trecut, cântărețul R&B R.Kelly, a fost acuzat de conducerea abuzivă a unui cult pentru tinere femei, iar anul acesta, în martie, R.Kelly a fost acuzat că a crescut o fată de 14 ani ca să-i fie jucărie sexuală. Apoi, în aprilie, poliția din Dallas a confirmat că investighează acuzațiile conform cărora R.Kelly i-a dat unei fete de 19 ani o boală cu transmitere sexuală și a determinat-o să consume droguri și alcool. Acesta a negat toate acuzațiile.


Current track

Title

Artist

Background