Steven Spielberg a ales personal coloana sonoră a filmului „Ready Player One”

Scris pe 29 martie 2018

Deși noul film al lui Steven Spielberg, „Ready Player One”, are acțiunea plasată în anul 2045, coloana sa sonoră vine direct din secolul trecut.

Alan Silvestri, cel care-a scris muzica, a reușit să includă printre compozițiile sale futuristice și piese clasice din anii ‘70 și ‘80, printre care piesa lui Prince, “I Wanna Be Your Lover”, piesa celor de la New Order, “Blue Monday”, sau hitul celor de la Bee Gees, “Stayin’ Alive”, piese care vor transporta spectatorii înapoi în timp, în vremea când jucau Space Invaders.

Romanul lui Ernest Cline, care stă la baza filmului, face referire la sute de piese muzicale, ceea ce a permis producătorilor să facă o selecție foarte potrivită.

“Sunt 500 de cântece menționate în carte, așa că n-a fost prea dificil să alegem” a spus Zak Penn, co-autor al scenariului. „Cartea se bazează pe jocurile de cultură generală din anii ‘80, așadar putem auzi un clasic din 1971, “Just My Imagination” al celor de la The Temptations, piesă adăugată pe listă și pentru că este una dintre preferatele lui Spielberg. Tot el a ales personal și piesa lui Bruce Springsteen, “Stand On It” (fanii concursurilor de cultură generală știu că piesa “Glory Days” apare pe coloana sonoră a filmului „Ruthless People”, din 1986).”

În cele din urmă. alegerile finale au fost ale lui Spielberg, dar a primit sugestii și de la autorii scenariului, de la membrii echipei, de la membrii distribuției, inclusiv de la Ben Mendelsohn, care joacă rolul personajului negativ.

Iată și piesele de pe „Ready Player One: Songs From The Motion Picture”

“I Wanna Be Your Lover” Prince
“Everybody Wants To Rule The World” Tears For Fears
“Just My Imagination (Running Away With Me)” The Temptations
“Stand On It” Bruce Springsteen
“One Way Or Another” Blondie
“Can’t Hide Love” Earth, Wind & Fire
“Blue Monday” New Order
“Stayin’ Alive” Bee Gees
“We’re Not Gonna Take It” Twisted Sister
“You Make My Dreams” Daryl Hall & John Oates
“Pure Imagination” Bryan Nguyen feat. Merethe Soltvedt


Current track

Title

Artist

Background