”Synonymes” a câștigat Ursul de Aur. „Monştri” – printre laureați.

Scris pe 18 februarie 2019

Filmul “Synonymes”, al regizorului israelian Nadav Lapid, despre un tânăr fost soldat israelian care fuge la Paris, a câştigat sâmbătă Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin.

16 filme au concurat pentru trofeul suprem al Berlinalei – Ursul de Aur. Şapte dintre cele 16 filme aflate în competiţie au fost regizate de femei, inclusiv pelicula “The Kindness of Strangers”, de Lone Scherfig, care a deschis festivalul pe 7 februarie.

Juriul internaţional al ediţiei de anul acesta a Berlinalei a fost prezidat de actriţa franceză Juliette Binoche, căreia i s-au alăturat criticul de film american Justin Chang, actriţa germană Sandra Huller, regizorul chilian Sebastian Lelio, curatorul de film al Muzeului de Artă din New York, Rajendra Roy, şi actriţa şi producătoarea britanică Trudie Styler.

În 2018, Ursul de Aur pentru cel mai bun film i-a revenit lungmetrajului “Nu mă atinge-mă/ Touch me not”, al regizoarei românce Adina Pintilie, care a fost recompensată şi cu trofeul pentru cel mai bun film de debut.

Tot sâmbătă, „Monştri”, singurul film românesc de la Berlinală a primit premiul publicului acordat de publicaţia germană Tagesspiegel.

”M-a interesat mai mult să văd cum gândesc personajele homosexuale în legătură cu ele însele, mai mult decât ceea ce au de spus ceilalţi despre ei”, a explicat Marius Olteanu o parte din strategia sa regizorală.


Current track

Title

Artist

Background