‘Three Lions’, No.1 pentru a patra oară în 22 de ani

Scris pe 16 iulie 2018

Piesa ‘Three Lions (Football’s Coming Home)’ a ajuns direct pe prima poziție a clasamentului britanic după ce selecționata Angliei a ajuns în semi-finalele Cupei Mondiale. Și deși nu au reușit să aducă trofeul acasă, a fost cea mai mare performanță obținută de 28 de ani încoace.

‘Three Lions’, a fost lansată inițial în 1996 de către The Lightning Seeds și Baddiel & Skinner, a fost relansată în 1998 și a ajuns pe prima poziție în clasamentul britanic acum 20 de ani. Piesa a însoțit tot parcursul echipei Angliei la mondialul din Rusia.

Și iată cum, după 22 de ani, piesa a redevenit number one, cu cifre impresionante: 80.000 de exemplare vândute, 6,8 milioane de accesări pe stream audio și 5,2 milioane de accesări pe stream video.

E pentru prima oară în istoria de 66 de ani a The Official Chart, când o piesă reușește  să ajungă de patru ori pe prima poziție, în aceeași formulă originală. Piesa a stat în 1966 de două ori câte o săptamână primul loc, iar în 1998 a stat trei săptămâni pe primul loc.

Recentul parcurs al Angliei la Cupa Mondială a făcut ca piesa să stabilească recordul de patru urcări pe prima poziție a clasamentului britanic.

Baddiel & Skinnerand au comentat pentru BBC: “Ei bine, e ciudat, poate fi și ăsta un fel de premiu de consolare…”


Current track

Title

Artist

Background