Concerte din weekend

Scris pe 20 decembrie 2018

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 21 decembrie

La Clubul Țăranului, de la ora 21.00, concert Oigăn plays Dylan. Se ia una bucată Oigăn (RATB, Kumm, Moon Museum). Se cercetează rădăcinile și pasiunile muzicale. Se ajunge la concluzia că una dintre primele iubiri la care se întoarce periodic la fel de entuziast este Bob Dylan. Deci (deși este o relație cu sens unic) putem scrijeli cu briceagul pe un stejar că: Oigăn + Dylan = Love.

La cererea publicului, Tudor Gheorghe susține încă un concert „Tot ce-i românesc nu piere”, la Sala Palatului, ora 19.00. Spectacolul va cuprinde piese precum „Acolo este țara mea” sau „Muică, toți suntem un neam”, precum și multe alte surprize așa cum și-a obișnuit publicul maestrul Tudor Gheorghe. Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra și corul bărbătesc CONCERTINO sub bagheta dirijorului Marius Hristescu.

Lucia cântă la Unteatru, de la ora 21:00. Povestea Luciei începe în 2011, pe micul balcon din apartamentul părinților ei, cu o chitară, o cameră digitală și o puternică dorință de a fi remarcată de trupa ei preferată de la noi – The MOOoD. Avea să înregistreze un cover, nimic deosebit, fără efecte speciale, urmând să-l publice pe pagina lor de Facebook. În prezent, Lucia își promovează cel de-al doilea album, „Samsara”.

Sâmbătă, 22 decembrie

La Green Hours, de la ora 21.00, avem Concert Vali ”SirBlues” Răcilă. Este urmărit de porecla ‘SirBlues’ din vremea în care cînta împreună cu regretatul Ștefan (Fane) Adumitroaie, poate și pentru că și-a asumat BLUES-ul autentic, tradițional, cu sorgintea între sclavii transpirați de pe plantațiile de bumbac sau a truditorilor șantierelor construind “Lumea Nouă” de dincolo de ocean, acum circa 2 secole. A dus și duce această muzică și feeling-ul ei special, în numeroase și diferite locuri din țară și din străinătate. Acum, după (foarte mulți ani) – din nou în Green Hours!

E.M.I.L. (foto) cântă acustic la Unteatru, începând cu ora 21:00. Nu vă așteptați la colinde, dar cei de la E.M.I.L. urcă pe scenă în formulă acustică pentru un concert așezat, melodios și family-friendly. Sâmbăta în familie cu punk în surdină la un pahar de ceva bun? Cam așa ceva.Intrarea e 45 de lei. Înființată în anul 2000, E.M.I.L. este una dintre cele mai longevive și mai cunoscute trupe din România. Cu puternice rădăcini în punk, sound-ul lor a evoluat în ultimii ani în direcții alternative rock și post-hardcore. E.M.I.L. înseamnă: Sorin Bădulescu – voce, Andrei Stoianovici – chitară, Gabi Georgescu – chitară, Barbu Niculae – bas, Chester – tobe, Vlad Staricu – voce.

Schöenbrunn Palace Orchestra Vienna revine la Sala Palatului, ora.19.00, cu un concert sub egida „Crăciun Vienez”. Evenimentul se anunţă a fi o întâmpinare imperială şi luminoasă a sărbătorilor de iarnă şi, totodată, o încântare pentru melomani.

K-Pop Xmas Party @ Fabrica Club, ora 20.00. In premiera se vor anunta si invitatii din Coreea de Sud pentru Romania K-POP Cover Contest 2019, atat la sectiunea DANCE cat si sectiunea VOICE.

Duminică, 23 decembrie

De la ora 20.00, Green Hours prezintă: Concert Ada Milea și Vali Răcilă – Experiment de blues cu alcool. ”SirBlues Vali Răcilă cîntă în română, iar Ada Milea se joacă de-a percuțiile!“.

Spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” are loc la Sala Palatului, de la ora 19:00. Spectacolul este pus în scenă de Baletul Clasic din St. Petersburg „Andrei Batalov”.

Mai multe detalii pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background