Concerte din weekend-ul prelungit

Scris pe 28 decembrie 2018

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri 28 decembrie

Regal Vienez la Odeon, de la ora 19.00, spectacol susținut de Orchestra Națională Electrecord, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie, cu participarea elevilor de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”. Soliști: Alexandru Constantin – bariton, Oana Maria Șerban – soprană.

Prelungim Crăciunul cu încă o zi printr-un super concert Cargo la cea de-a 5-a ediție Christmas Rock în Orașul cu Chef de Viață. Acces: 19:30 / Show: 21:30.

În ultimul spectacol din acest an, Mamma Mia! va readuce atmosfera insulei grecești la Sala Palatului din București. Mamma Mia! revine la București cu decoruri frumoase, 20 de dansatori și 16 soliști, coregrafii originale, costume spectaculoase și muzică live, în interpretarea artiștilor Loredana Groza, Ana Munteanu, Anca Țurcașiu, Ecaterina Ladin, Aurelian Temișan, Horia Brenciu, Adrian Nour, Sebastian Seredinschi. De la finalul lunii mai și până în prezent, musicalul Mamma Mia! s-a jucat la București (6 spectacole), Cluj și Alba Iulia, totate reprezentațiile fiind vizionate de aproape 30.000 de spectatori. Ultima reprezentație din acest an le va oferi tuturor celor care nu vor rata cea mai frumoasă poveste spusă pe versurile celebrelor piese ABBA ocazia de a se bucura de un show unic în România și de a intra în atmosfera de sărbătoare.

Sâmbătă, 29 decembrie

Săftița (balkanic project) by Marius Mihalache (foto). Este un concert susținut de cunoscutul virtuoz al țambalului, împreună cu echipa sa de muzicieni de elită, ”Marius Mihalache Band”. Marius Mihalache, muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice, va fi acompaniat pe scenă de Arabela Nicolau (voce), Lorin M. Mihalache (tobe), Marius Gagiu (flaut, caval). Titlul concertului este Săftița și este inspirat din folclorul românesc adus pe ritmurile balkanice. Este un mix de sintetizatoare psihedelice peste un țambal, caval și flaut, și alte instrumente clasice din folclorul românesc. Muzica tradițională românească combinată cu sonorități moderne face ca mesajul și esența folclorului nostru să fie transpuse într-un limbaj universal.

Iordache & Romanescu: Three’s A Crowd, de la ora 20.00, la Clubul Țăranului. Este tradiţionalul concert experimental de sfârşit de an!

Tulips live – jazz meets the blues la Gradina Eden din Calea Victoriei 107, ora 20.00. Tulips, un duo proaspat si acid, combina in mod surprinzator doua stiluri de muzica inrudite intr-un concert in care standarde de jazz, cantece cunoscute si compozitii proprii se ascut pentru a creiona o interpretare proprie cu un stil subtil si fluent. Dan Alex Mitrofan – chitara și Tudor Hihu – chitară, voce sunt initiatorii acestui proiect in care formula de baza poate evolua intr-un trio, quartet, sau chiar quintet, la fiecare concert putand aparea nume noi, muzicieni, instrumente si voci diferite pentru a experimenta sunete si dinamici noi.

Green Hours prezintă, de la ora 20.00, Spectrum cu Miruna – voce, percuție, Anca – chitară, voce, Lucas – chitară, bass. În acest concert ne vom juca atît cu instrumente acustice, cît și electrice, în dorința de a vă invita în sufrageria noastră, to the heart of it all. Anca (chitară, voce), Lucas (g-chitară, bass) și Miruna (voce, percuții), trei perechi de ochi tineri, sălbatici și frumoși care speră la cît mai multe inimi deschise și timpane calde.

Duminică, 30 decembrie

De la ora 20.00, Green Hours prezintă: concert Mircea Tiberian ”Windward Road”, Last Live Tunes of 2018. Intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului. Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.

La Teatrul de Artă București (Sfântul Ștefan 21) avem o seară de decembrie cu Maria Răducanu, de la ora 19.00. Ultimul concert al Mariei, din acest an. Vor fi cântece vechi și vechituri în haine noi, și improvizații, icnete, chiuituri și suspine, câte un hohot de râs, ori poate o vorbă în răspăr, pentru toată suflarea și pentru oaspeți feluriți. Snobii sunt și ei bineveniți. Și lumea bună. Și sufletele rătăcite. Și iubitorii de sunete emise de voce. Și romanticii. Și curioșii. Și cei care nu fac cozonac. Și cei care visează piftie.La anul și la mulți ani, din dragoste.

De la ora 19:30, concertul de Anul Nou, la Sala Palatului. A cincea ediție a Concertului Tradițional de Anul Nou are loc la Sala  Palatului, când Orchestra Simfonică Bucureşti invită publicul să ia parte la o seară memorabilă în care va avea ocazia să asculte în exclusivitate muzică clasică de cea mai bună calitate, alături de multe alte surprize. Invitatul special al evenimentului este Edward Maya, primul artist român ce deține un Billboard Music Award în SUA. Orchestra Simfonica București și Edward Maya vor prezenta în partea a doua a Concertului Tradițional de Anul Nou, în exclusivitate pentru publicul românesc, conceptul #ElectronicSymphony, un spectacol original în care un triplu artist DJ/interpret/compozitor, o orchestră simfonică și soliștii lor vor reuni instrumente tradiționale românești, influențe din folclorul românesc, muzică de film, muzică electronică, lumini si grafică special concepute pentru un show unic si inedit.

Luni, 31 decembrie

De la ora 19:30, în Piața Constituției, va avea loc Revelion Centenar, un show de peste șase ore. PROGRAM 19:30 – 20:25 Nicoleta Nucă, Smiley, Mark Stam; 20:25 – 21:25, Alex Calancea și Lupii, Vescan, Irina Rimes, Dorian Popa; 21:25 – 22:25 Noaptea târziu, Vanotek & Lori, Antonia, The Motans; 22:25 – 23:05 Carla’s Dreams; 23:05 – 23:55 Delia; 00:15 – 01:15 ATB.

Mai multe detalii pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background