Concertele din weekend

Scris pe 12 octombrie 2018

Rubrică realizată cu sprijinul lui Alex Revenco.

Vineri, 12 octombrie

Gala Smart Folk You! Florian Pittiș București 2018 are loc în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) în perioada 12-14 octombrie. Accesul la eveniment este gratuit. Festivalul Folk You! a fost lansat în 2005 la Vama Veche de Florian Pittiş, când regretatul artist a declarat deschisă, prin Folk You!, „mişcarea de rezistenţă împotriva prostiei revărsate”. Iată programul zilei de vineri, 12 octombrie – Folk Frate!, Arthur Project, Cristian Buică, Adrian Sărmășan, Alina Manole Quartet, Florin Chilian, Damian Drăghici, CnM, Andrei Păunescu și trupa Totuși, Guz (live band), FiRMA,

Ediția cu numărul șapte a Old Grave Fest are loc în perioada 12-13 octombrie în club Fabrica. Programul festivalului, pe zile, este următorul: Vineri, 12 octombrie: Demilich, Arkhon Infaustus, Dawn of Winter, Chevalier, Nuclear Aggressor, Nightbreed, Fuck You! Dracu, Sâmbătă, 13 octombrie: Pagan Altar, Ranger, Malokarpatan, Phrenelith, Nocturnal Witch, Vultures Vengeance, Eggs Of Gomorrh, Speedrush, Crossbone.

Formaţia germană farfarello susţine două concerte la Clubul Țăranului Român pe 12 și 13 octombrie, începând cu ora 21.00. farfarello înseamnă Mani Neumann (vioară, block flute), Ulli Brand (chitară), Ioji Kappl (bass) şi ca invitat special Ovidiu Lipan Țăndărică (tobe şi darbuka). Înființată în 1982 de Mani Neumann și Ulli Brand, trupa farfarello a reușit să obțină recunoaștere europeană și internațională, ajungând una dintre cele mai bune trupe de folclor est european, condimentat cu influențe rock și muzică clasică.

De la ora 20.00, în Copper’s Pub (Hristo Botev 25) concert de blues şi etno-jazz cu grupul Cri Gri. Grupul a luat ființă în 1996. A fost ideea lui Ștefan Mardale un pic speriat de apropierea celei de-a treizecișitreia aniversări. Bilanțul nu se anunța prea fericit. O mulțime de cântece scânceau înghesuite în sertar; necântate, neînregistrate. Acum 17 ani, în luna august un greiere i-a intrat în casă și a ieșit doar când a avut el chef, deși fusese amenințat, rugat, implorat timp de aproape trei săptămâni. Legând tristețea ,veselia , greierele de august si bilanțul deficitar, nemaipomenind de admirația pentru G. Topârceanu, numele CRI GRI doar că n-a bătut la ușa care s-a deschis și așa a rămas până în ziua de azi. Având mari posibilități de expresie trupa a abordat stilul Porumbac. Vorbitorii de engleză îi spun fusion.

Masterpiece (Tribut Metallica) live@Hard Rock Cafe , de la ora 22.30. Trupa Masterpiese este prima si singura formatie tribut Metallica din Romania. Este alcatuita din membri cu o vasta experienta muzicala, fiecare cantand si in diferite trupe consacrate din tara (ALTAR, Voices of Silence, Vespera, Scars of a Story, Hungry 4 Heaven, Sinfold, etc). Inca de la inceput s-a bucurat de succese obtinute in concerte si festivaluri atat in Romania cat si in stainatate. Componenţă: Andy Ghost-voce, Szabi-chitara, Dorian-chitara/voce aditionala, Lo-bass, Gabi-tobe.

Concert lansare Grasu XXL x Guess Who, la Arenele Romane. La exact o lună după ce au lansat primul album în colaborare, Grasu XXL și GuessWho vor susține vineri, 12 octombrie, la Arenele Romane din București concertul de lansare “În Labirint”. Show-ul va fi unul plin de energie, pe durata căruia publicul va asista atât la un concert live din partea celor doi artiști, cât și la un show de lumini atent pregătit. În seara evenimentului, publicul va asculta integral noul album Grasu XXL x Guess Who, cât și hituri lansate de-a lungul anilor.

Sâmbătă, 13 octombrie

Gala Smart Folk You! Florian Pittiș București 2018 are loc în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) în perioada 12-14 octombrie. Accesul la eveniment este gratuit. Festivalul Folk You! a fost lansat în 2005 la Vama Veche de Florian Pittiş, când regretatul artist a declarat deschisă, prin Folk You!, „mişcarea de rezistenţă împotriva prostiei revărsate”. Iată programul zilei de sâmbătă, 13 octombrie – Tatiana & Marius Ojog, Adrian Naidin, Dinu Olărașu, Emeric Imre & Jimi El Laco,  Proconsul, byron, Kempes, Celelalte Cuvinte,

Un nou concert „West meets East” are loc la Muzeul Național de Artă al României, începând cu ora 19:00. După turneul sold out din 2017, Alexandru Tomescu, alături de echipa de artiști din India, vă invită să descoperiți noi pagini inedite din creația lui Ravi Shankar și George Enescu, alături de ragas-uri indiene, dar și piese românești consacrate rescrise pentru instrumente muzicale indiene. În acest an, vă veți delecta redescoperind piese românești cunoscute, cântate la vioară, sitar, tabla și bansuri. Udhai Mazumdar, elev al lui Ravi Shankar, va duce mai departe opera maestrului său, recompunând spre bucuria noastră și provocându-ne să ghicim despre ce piese din repertoriul românesc este vorba. Udhai Mazumdar va fi însoțit de discipolii săi, Rohan Dasgupta la sitar și Bhaskar Das la bansuri (flaut de bambus), doi tineri maeștri în curs de afirmare și continuatori ai moștenirii lui Ravi Shankar. Sînziana Mircea va completa echipa de muzicieni, ea simbolizînd prezența în proiectul de acum 51 de ani a lui Hepzibah Menuhin, sora lui Yehudi. Sînziana este o tânără pianistă multipremiată, care se afirmă pe scenele din Europa, SUA, China și Japonia, printre care Carnegie Hall New York, St. Martin-in-the-fields Londra, Tokyo Metropolitan Theater.

Punk şi grunge, Recycle Bin & Nuanţe live in Underworld( Strada Coltei nr. 48). Trupa Recycle Bin a aparut din cenusa odioasa a muzicii punk romanesti prin fuziunea Pokemonului cu doi dintre membri ex-trupei Buzz ce urau visceral muzica emo ( Bitza si X-u’) si cu anarho punkistul Grim, ce activa la modul senzational in trupa Cobe. GEN MUZICAL: Ska-Punk / Punk-Rock. Componenţă: Bitza – Chitara & Vocal, George – Chitara & B.Vocal, Grim – Bass, X-u – Tobe & B.Vocal. Nuanţe este o trupă formată în Piteşti, la finalul primăverii lui 2016, care abordează un stil de rock puternic nuanţat de funk şi grunge. Sunetul trupei pendulează de la ritmuri energice, până la acorduri melancolice. Rock Alternativ / Funk Rock / Grunge / Post-Grunge. Componenţă: Edi Bolbea – Vocal & Chitara Bass, Alex „Andu” Stoia – Chitara, Iulian Petcu – Tobe & Cajón.

La Hard Rock Cafe avem Heavy Rotation live, “o calatorie muzicala extraordinara, creata printr-un playlist neasteptat, realizat in stil DJ set, dinamic si fluid, sunete electronice, special FX, samples, lumini sincronizate pe beat-uri, precum si prin prezenta percutiilor africane (timbals, djembe, darbuka, cabasa) si a muzicii latino – pop, realizata veridic, care alcatuiesc impreuna un show unic, de care va invitam sa va bucurati de la primul pana la ultimul sunet”. Heavy Rotation inseamna: Ioana Abramiuc – voce si percutii, Alejandro Martinez – voce, Robert Iosifescu – voce, Andrei Neamtu – (chitara, timbales, samples, producator), Andrei Cornea (special FX, controllers, samples, djembe, producator), Cristian Chirodea (tobe). Concertul va incepe la ora 22.30.

DOC lansază noul album „Eu” în cadrul unui concert la Arenele Romane, de la ora 21.00. Alături de el vor urca pe scenă: Deliric, Vlad Dobrescu, Vlad Flueraru, Helen, Dorian, Cabron, Exile, Mimi etc. Albumul „Eu” este biografie completă a lui DOC, cele 16 piese prezentând în versuri viața sa încă de când era copil. Îl poți asculta mai jos. Este un album introspectiv, necesar pentru a explica atât evoluția sa ca artist, cât și existența sa în sine. Piesele vin natural, iar poveștile sunt cele reale, așa cum spune chiar el „fără aditivi, fără diluanți”. Scrise exact așa cum s-au simțit, versurile sunt cântate de tovarășii vechi peste beat-uri noi și poate ăsta e motivul pentru care firul narativ continuă de la o piesă la alta.

Duminică, 14 octombrie

Gala Smart Folk You! Florian Pittiș București 2018 are loc în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) în perioada 12-14 octombrie. Accesul la eveniment este gratuit. Festivalul Folk You! a fost lansat în 2005 la Vama Veche de Florian Pittiş, când regretatul artist a declarat deschisă, prin Folk You!, „mişcarea de rezistenţă împotriva prostiei revărsate”. Iată programul zilei de duminică, 14 octombrie – Walter Ghicolescu & David Gojkovic, Maria Gheorghiu & Radu Grațianu, Zoia Alecu, Cosmin Vaman și trupa Spam, Ducu Bertzi, Mircea Rusu Band, Mircea Vintilă & Brambura, OCS, Calancea Band & Guz, Pasărea Rock, Bună Seara Prieteni (Cristi Minculescu, Valter & Boro)

Artista islandeză Soley vine în România cu un concert ce va avea loc în Club Control, începând cu ora 20:00. Concertul este parte a festivalului de fotografie, Bucharest Photofest. Sóley Stefánsdóttir este cântăreață, compozitoare și multi-instrumentistă. În copilărie, a început să ia lecții de pian, apoi de compoziție. În 2006 a început să facă parte din trupa indie-folk, Seabear, cântând la pian și backing vocal.În 2010, a lansat primul EP solo, numit „Theater Island”, iar anul următor albumul „We Sink”. Pentru cel din urmă, Sóley a primit reacții foarte bune din partea publicului. În 2014 a fost lansat albumul „Krómantík”, în care se regăsesc doar compoziții pentru pian. Au urmat „Ask the Deep” (2015), „Don’t Ever Listen” (2015), „Endless Summer”(2017) și „Harmonik” (2017). Biletele sunt, în presale – 45 lei

Concert Live Vasilis Karras & Ionuţ Galani la Sala Palatului, de la ora 19.30. Vasilis Karras, legenda muzicii grececeşti, vine în anul centenarului, în premieră, în România, cu band-ul său format din aproximativ 20 de persoane, cu un concert live de excepţie la Sala Palatului din Capitală. Ionuţ Galani, cel mai bun interpret de muzică grecească din România, a pregătit câteva piese special pentru a cânta în deschiderea acestui concert. „Am ales să vin pentru prima dată în România la cererea publicului. Vreau să descopăr personal ţara frumoasă pe care o aveţi şi mă bucur că acest concert coincide cu Anul Centenarului, o comemorare atât de importantă pentru România! Ştiu că în România există una din cele mai semnificative comunităţi elene din diaspora. Va fi o mare plăcere şi onoare pentru mine să fiu măcar pentru o zi alături de voi! Vă aştept pe toţi pe 14 octombrie, la Sala Palatului să sărbătorim împreună cei 40 de ani de carieră muzicală şi să cântăm multe din melodiile de suflet atât ale mele cât şi ale voastre ! Va fi o seară de neuitat!” – Vasilis Karras.

Mai multe detalii pe Mișcarea de Rezistență.


Current track

Title

Artist

Background